Abra Academica

Er staan heel veel lessen op de "Leerstofjaarkalender" die allemaal belangrijk zijn, maar laten we daar een leuke creatieve aan toevoegen, "Abra Academica". Tijdens mijn les(sen) neem ik de kinderen mee van geschiedenis tot het hedendaagse goochelen. Hoe is goochelen ontstaan, wat heb je eigenlijk nodig en welke muziek maat de act nog interessanter en spannender om naar te kijken?

Van Harry Houdini tot Hans klok maar ook vrouwlijke goochelaars passeren de revue en kijken we samen hoe zij ons weten te verbazen om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Jazeker, zij gaan zelf de gimmicks maken om in korte tijd de leraren van hun stoel te blazen met wat zij van mij geleerd hebben.

Durf jij jezelf te presenteren door de truc die je gaat vertonen goed over te laten komen met een kort verhaaltje en muziek die jij daarvoor zelf hebt uitgekozen. Ik help ze stap voor stap en geef ze (zelf)vertrouwen om Abra Academica een succes te laten zijn en wellicht hier een nieuwe hobby aan overhouden, of later zelf op een podium zullen staan.

Creatieve lesinvulling is zeer belangrijk op basis maar ook middelbare school. Kies je voor één of voor meerdere lessen, dan kunnen de kinderen zelfs afsluiten met een echt optreden.

Het blijft natuurlijk best lastig om alles te onthouden, dus krijgen zij na de les altijd een link naar de uitlegvideo's van Abra Academica. Kijk even naar een compilatie hoe ik te werk ga.

Goochelen is niet moeilijk, maar je moet wel oefenen. Dus een klein beetje magisch huiswerk is niet erg. In mijn studio laat ik de truc zien en de stap voor stap uitleg. Deze goochel academie is echt een beleving waar kinderen ronduit over vertellen. Al na hun eerste les kunnen ze dan ook direct de eerste truc thuis laten zien.

Michiel Santegoeds
Michiel Santegoeds@KBS de Zanbergschool
Lees verder
Jan heeft bij ons op school voor De Zandberg Academie een serie workshops verzorgd. Hij nam op inspirerende wijze 11 enthousiaste leerlingen mee in de wondere wereld van de magie, leerde ze een aantal trucs en liet ze ervaren hoe leuk het is zelf een show te verzorgen. Wat een top-ervaring voor de leerlingen (en voor mij als leerkracht)!
Bram van Poppel
Bram van Poppel@Basisschool de Weerijs
Lees verder
De afgelopen week heeft groep 8 een heuse Feestweek gekregen van juf Ilona en meneer Bram. Iedere dag stond er iets leuks op het programma. Zo gingen we maandag bij This Is Escape Breda een echte escaperoom doen. Dinsdag kwam Jan Smulders van Magic Marketing langs die 4 weken trucs heeft geleerd aan een aantal van de leerlingen en een heuse goochelshow hebben gegeven
Previous
Next
Goochelaar Workshop school
Corona Workshop Goochelen
Wokshop School oefenen

Ook tijdens de corona periode ging de Academi gewoon door, soms online of buiten op het schoolplein, maar in de klas echt met elkaar deze leuke lessen volgen blijft het mooist om te doen. Druk op reserveren voor meer informatie en maak een afspraak met de Goochelaar van Breda, Jan Smulders..

© 2023 Magic Marketing