Jan Smulders

Hoe word je magisch
entertainer

Van goocheldoos naar oprechte interesse.
Geïnspireerd en met je eigen stijl de show creeëren.

Jan Smulders

Hoe word je magisch
entertainer

Van goocheldoos naar oprechte interesse.
Geïnspireerd en met je eigen stijl jou show creeëren.

Goochelaar
Jan Smulders

Hoe word je magisch
entertainer

Van goocheldoos naar oprechte interesse.
Geïnspireerd en met je eigen stijl jou show creeëren.

Entertainen vanuit het hart.

Creëren van een oprechte verbinding met het publiek ❤️ waarbij passie en emotie samensmelten tot een gedenkwaardige ervaring.

Vanaf het begin - Ab Intino

Jan is geboren op 17 april 1967 in het witte dorp van Eindhoven. Op jonge leeftijd riep zijn moeder al, Jan moet het podium op. Op feestjes die zijn ouders gaven vond hij het altijd al leuk om mensen het naar de zin te maken. Hij hielp dan ook altijd graag met drankjes inschenken en een praatje te maken, want Jan is makkelijk in de omgang en kan met iedereen goed overweg. Toen hij zijn allereerste goocheldoos kreeg begon hij het steeds leuker te vinden om trucjes te laten zien. Hoe simpel deze ook waren, het fascineerde hem en het smaakte naar meer. Toen hij later naar Woensel verhuisde en ze thuis een garage hadden gaf Jan goochelshows aan huis. Omdat hij echt alles wilde overtreffen dachten vriendjes en straatgenootjes dat Jan kon hypnotiseren, net als Rasti Rostelli. Maar niets was minder waar, hij at gewoon een “ui” op om mensen te laten geloven dat hij hogere machten had. Alles voor de show. Een neef van Jan’s vader (Piet Smulders) stimuleerde hem ook, hij deed altijd iets geks magisch als hij op visite kwam. Geen echte trucs maar iets wat zeker entertainment waarde had.

Inspiratie - inspiratio

Als je vraagt wie Jan heeft geïnspireerd om zijn acts verder uit te bouwen kunnen we een aantal namen noemen. Zijn vader “Jan senior” liet hem Fred Kaps op tv zien, ongelooflijk hoe goed Fred was in deze tijd maar nu nog steeds gezien word als een van de grootste. Fred Kaps werd immers als enige driemaal wereldkampioen.
In Jan zijn tienerjaren keek hij vaak naar Hans Kazan op televisie. Maar nog steeds vind hij Hans een geweldig persoon en entertainer. Hij is puur, natuurlijk en met oprechte interesse een geweldig entertainer. Wist je dat hij is geboren met de naam Hans Mulders. Dat scheelt maar 1 letter met Smulders. We kunnen er dan ook niet omheen dat Hans Klok de aandacht trok van Jan. Hoewel Jan zelf geen grote illusies vertoont kan hij hier vaak graag naar kijken. Zo mocht hij in 2017 tijdens zijn show in Breda een aantal degens door een kartonnen doos steken (Illusie bedacht door Hans Morreti, Sword Box) waar Hans echt in zat. Het geheim zullen we nooit weten hoe en wat, en dat is het mooie aan magie.

Vooruitgang - Progressus

Jans’ vader attendeerde hem op een interessante documentaire van James Randy. Hij vond het belangrijk dat Jan geen charlatan zou worden in zijn acts. Randy is altijd strijdbaar gebleven in het onthullen van bedriegers en charlatans die hier misbruik van maken ten behoeve van eigen gewin. Dit is de rede dat op Jan zijn visitekaartje een belangrijke quote staat geschreven die van hem afkomstig is: Magicians are the most honest people in the world; they tell you they’re gonna fool you, and than they do it.
Maar er is nog iemand erg belangrijk geweest in de beslissing om echt professioneel goochelaar te worden. In 2017 ontmoette hij Ilse Klijn tijdens Magic Festival Breda. Jan deed mee aan een goochelwedstijd op de Grote Markt. Na zijn deelname kreeg hij van Ilse een enorm groot compliment. Zij zei; het is een gave hoe snel jij mensen met elkaar kunt verbinden. Zij heeft hem toen gedwongen een website te bouwen en te gaan starten met de opbouw van zijn professionele carrière. Nu weet zij Jan ook te vinden en zorgt ervoor dat hij bijvoorbeeld optredens mag verzorgen bij Holland Casino.

Passie - Passio

Jan is nu al 3 jaar fulltime goochelaar /entertainer, maar heeft daarnaast altijd gewerkt in de grafische industrie en B2B, zelfs op Corporate niveau. Als product manager heeft hij 18 jaar gewerkt bij Mitsubishi Electric waarbij hij veel over de wereld heeft gereisd. Zijn collega’s wisten van zijn kwaliteiten als goochelaar en daarmee wist Jan dit altijd te gebruiken tijdens beurzen en diner om mensen met elkaar te verbinden, want dat is de kracht van magie.

Als goochelaar van Breda treed hij ook veel op in omliggende plaatsen zoals Ulvenhout, Teteringen, Etten-Leur, Oosterhout en Bavel. Maar Jan reist door heel Nederland en België, maar ook beurzen in Duitsland om mensen te vermaken en te verwonderen met zijn natuurlijke manier van omgang en entertainment. Jan is een mensen mens, en past zicht moeiteloos aan de diverse culturen en schakelt makkelijk over in de Engelse taal.

Bedrijven, instanties en particulieren weten de Goochelaar van Breda te vinden want als allround goochelaar vind hij het heerlijk om iedereen te vermaken en steeds weer zijn acts te vernieuwen. Inmiddels is zijn “Deep Focus” act een ware publiekstrekker waar mensen geen genoeg van kunnen krijgen. Humor en interactie zijn belangrijke ingrediënten tijdens zijn shows want meedoen brengt verbazing echt naar een hoger niveau. Wil je zelf leren goochelen dan verzorgt Jan ook goochelworkshops voor jong en oud.

Jan is een rasechte entertainer die met 100% passie ❤️ mensen iets ongelooflelijk moois laat beleven!

Uitstekend beoordeeld!

Trots dat ik met jullie mocht samenwerken.

Mijn zakelijkelijke successen.

Goochelaar boedt zijn magische show aan op poster - Jan Smulders de Goochelaar van Breda.
Verrassende Stand-Up Magic Show
"Ab Initio"
Filmhuis Breda
📅 Datum: 30 juni
⏰ Diner: Geserveerd vanaf 18:00 uur
🎪 Show: 21:00 – 22:00
🎟️ Combitickets (Diner + Show)
Video afspelen over Goochelaar met AI Assistente Eva op het podium. Mis deze show niet